21 iul. 2016
iulie 21, 2016

Botanica distractiva

0 Comentarii

Tinem minte cu totii ziua cand, in copilarie, am descoperit floarea Gura Leului si surpriza cu care am constatat ca, intr-adevar, seamana cu un cap de leu. A venit randul micutilor artisti AVA sa faca aceasta descoperire, in cadrul proiectului Botanica distractiva si Scoala de vara AVA.

Impreuna cu micutii si nu numai, AVA a organizat in cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta, proiectul interactiv Botanica distractiva care a oferit posibilitatea copiilor sa descopere plantele cu denumire de animale si sa gaseasca detaliile care amintesc de animalul respectiv: Coada Calului, Umbra Iepurelui, Motul Curcanului, etc.

Dupa ce au observat indeaproape Gura Leului, talentatii nostri copii au trecut la realizarea unui steag medieval, avand ca efigie un prea-puternic leu!
Planta numita Barba Caprei ne-a dat prilejul sa realizam un colaj si sa ne amuzam lipind bucatele de sfoara in barba capritei noastre de hartie colorata.

Creasta Cocosului este planta care ne-a starnit imaginatia si le-am propus copiilor sa isi aleaga fiecare cate o piatra si sa o transforme cu ajutorul picturii si a colajului, intr-un cocos! Nu mica ne-a fost mirarea cand am vazut cat de inventivi sunt micii nostri artisti si cat de repede au vizualizat pasarea in forma pietrei pe care au ales-o. Rezultatele vorbesc de la sine!

Ce sa va spunem? A fost frumos, colorat, insorit, ne-am bucurat sa putem fi acolo alaturi de conducerea complexului muzeal si de copiii veniti, cata frunza-cata iarba, sa afle primii despre Botanica distractiva!

Inapoi la pagina Workshop-uri